ابراز نگرانی های بعضی از جهت ها به شمول یوناما در رابطه به قوانین وزارت امر بالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات که از سوی عالیقدر اميرالمؤمنين حفظه الله تعالی توشیح و در جریدۀ رسمی نشر شده است، بی اساس می باشد.
ما به تمام جهت ها بیان می کنیم این قوانین شرعی که یک مقدمه، چهار فصل و ۳۵ ماده دارد، از مصادر اسلامی اخذ شده و در روشنایی فقه حنفی شریعت اسلامی ترتیب گردیده است. هر قانون، هرماده و هر فقرۀ آن از مصادر معتبر و پذیرفته شدۀ فقهی تخریج گردیده و تمام مصادر و منابع آن در پاورقی نگاشته شده است.
اگر کدام غیر مسلم در رابطه به این قوانین نگرانی دارد و آن را رد می کند، نخست باید خود را از قوانین اسلامی آگاه بسازد و به ارزش های اسلامی احترام بگذارد. ما اینگونه اعتراض بر شریعت اسلامی را گستاخی آنان می دانیم.
مسلمانان با این قوانین که احکام شریعت می باشد، خود را آگاه سازند و از علمای خویش در این رابطه بپرسند. رد یا انتقاد این قوانین از سوی مسلمان، به معنای بی خبری از دین خویش می باشد و حتی خطر زوال ایمان دارد.
افغانستان کشور اسلامی است و در جامعۀ اسلامی، قوانین اسلامی قابل اجرا میباشند. با استناد به نصوص قرآن عظیم الشأن، امر به کارهای نیک و منع مردم از کارهای بد، وجیبۀ هر مسلمان و حکومت اسلامی می باشد، بنابرین وزارت امربالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات وظیفه دارد تا این قوانین شرعی را به گونۀ بهتر تطبیق نماید.
در تطبیق این قوانین اسلامی، هیچ کسی نگرانی نداشته باشد، در حق کسی تجاوز، ظلم و تعدی صورت نمی گیرد و این قوانین با روش های مناسب تطبیق می گردد. این قوانین برای هیچ کسی محدودیت نیست و در تطبیق آن از بسیار نرمی کار گرفته می شود.
اینگونه نگرانی های بی اساس از سوی جهت های مختلف بر موقف امارت اسلامی کدام تاثیری نمی تواند داشته باشد، زیرا بخاطر تطبیق و انفاذ شریعت، ما قربانی های فراوان داده ایم و ما در این راستا به آرمان های ملت مجاهد و شهدای پاک خویش متعهد می باشیم.
ذبیح الله مجاهد
سخنگوی امارت اسلامی
۱۴۴۶/۲/۲۲ هـ.ق
۱۴۰۳/۶/۰۵ هـ.ش 2024/8/26م